Enligt SKL:s skolrankning har Östhammars kommun tappat hela 100 placeringar. Hur hanterar sittande politiker situationen? Foto: SVT/TT

”Absolut ett misslyckande”

Uppdaterad
Publicerad

Av alla skolkommuner i länet har Östhammar tappat mest, enligt en rapport från Sveriges kommuner och landsting. Det rapporterade vi i våras.

I Uppsala län har flera kommuner i länet klättrat på SKL:s rankning, andra har tappat. Mest av alla är Östhammars kommun som har halkat efter med hela 100 placeringar. I dag återfinns kommunen på plats 254 av landets 290 kommuner.

”Väldigt bekymrad”

– Jag är väldigt bekymrad och vi måste naturligtvis göra en väldigt noggrann utredning om vad som har hänt, sa Roger Lamell (S), ordförande barn- och utbildningsnämnden, till SVT Nyheter Uppsala i våras.

HALVTID UPPLAND

När SVT Nyheter Uppsalas valturné stannar i Östhammar ställer vi Jacob Spangenberg (C), kommunstyrelsens ordförande, till svars om skolsituationen. Utfrågningen ser du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HALVTID UPPLAND

Mer i ämnet